HTML

Melyik konzolt?

2009.10.27. 16:59 gyulabiusz

Wii, PS3 vagy XBOX? Ez itt a kérdés.

Azazhogy volt, múlt Szombatig.

Sose volt játékkonzolom, nem utolsó sorban azért, mert a PC-t többre tartottam. Az utóbbi öt évben időm se nagyon volt, meg el is voltam tiltva. De most, reckírozva a bíztos ajtócsapkodást, mégis rákattantam.
 
A helyzet az, hogy a nappaliban már nincs számítógép, céges laptopra játékot nem nagyon szabad, és saját laptopot még nem vettünk.
 
Komoly kérdés ez, mert az ember a legtöbbet akarja kihozni a pénzéből.
 
Szívem szerint Wii-t vettem volna. Egy haverom vett, ide is adta pár hétre mikor nyaralt. Nagyon élveztem a teniszt. Gond csak annyi, hogy egy hét alatt olyan profi lettem, hogy nem volt ellenfelem már a gép.
 
A box is jó volt, abból a szempontból, hogy jól kifárasztott, s végül is ez volt a lényeg. Amúgy teljesen gagyi játék, a mozgásokhoz vajmi kevés köze volt annak ami a képernyőn történt.
 
Az összes többi játék ellenben brutálisan gagyi volt. A vezetési élmény nulla. Más sportokban nagyon egyszerű volt minduntalan maximumot nyújtani. Egy szó mint száz, örülök, hogy nem másztam bele, mert most porfogó lenne. A haveromnak is az.
 
XBOX – hasonló árban mint a WII, csak sokkal profibb grafikával és játékokkal. Amúgy se vagyok igazi coach potato. Hetente egyszer elmegyek futni vagy focizni, munkába pedig biciklivel járok, ami 10-km egy irányban. Jöhet egy igazi gamer cucc, erősíteni a baj hüvelykujjam is.
 
Az XBOX olcsóbb mint a PS3 vagy 100 euróval. A játékok fix annyiba kerülnek mint a PS3-on. Ellenben nincs benne Blue-Ray lejátszó, amit leírjak az asszonynál mint 200-eurós spórlást. Ráadásul online játékok is csak éves előfizetéssel mennek. És még van egy nagy baja: hogy Mikrószoft. Minden megvett játékom majd a gyűlölt cégnek hajtja a lét. A hálózali előfizetéssel két év alatt utolérem az XBOX árát, és akkor még nincs Blue-Ray lejátszóm se. Nem mintha tevezném, hogy HD lemezt vegyek.
 
Marad a PS3. Ez se eccerű. Ez a legdrágább. Megengendi, meg tudom. 300 euró, nulla játékkal. Gond csak az, ami eddig is gond volt a Sonyval, HP-vel, és Apple-val. (Apple-hez, iTunes-on kívül, még nem volt szerencsém, és egyhamar nem is lesz) Hanem, az HP és a Sony ugyanazért forralták fel bennem a szart: a bitang drága kiegészítőkkel. A Sonyt a Digital8-as kamerám tette fel a feketelistára, mert a kazettákat egyenként 10 euróért árulták, ami más kameránál 3 körül volt. Az HP-nél már hosszabb a lista. Tintapatronok ára az elsőrendű szempont, de mindemellett az HP iPaq mobilom szoftver minősége és hang minősége, meg a legutóbbi HP nyomtatómásolóm szkenner minősége meg szoftja is nagyon felhúztak. Fogadkoztam, hogy HP és Sony nem lesz több a háztartásban. Samsung és Philips a kedvencek már jó ideje. Közbe egy Sony erősítő mégis becsúszott kb 3 éve, de amúgy a Sonz már bánhatja, hogy lehúzott a Digital8-as kazettákkal.
 
Szóval, a PS mégis győzött. Noha motyogok a játékok árazásán (kb 30-100% százalékkal drágább ugyanaz a játék mint a PCs verzió vagy a PS2 verzió). De nem számítok sokat megvenni frissen. Egylőre csak a PES2010-re csaptam le, nagy kedvencem Messi miatt.
 
Van viszont pár dolog ami miatt hepi vagyok.
A konzolban web böngésző van, amivel prímán megy a Youtube. Lányom nagyon élvezi a „tomidzserit”, igaz kattingatni még nem tud. Mailozni is lehet majd. És e percekben töltöm lefele a Yellow Dog Linuxot, amit kifelyezetten erre a platformra lett fejlesztve. Az XBOX-on, ha van ilyen (van), az Warranty Void lesz, az százas. Ha lesz Linux az konzolon, akkor már nem kell második otthoni laptop. Fent a szobában ott a régi windózos masina a ritka esetekre. A nappaliban meg úgyis csak mailozni meg youtube-ozni kell.
 
És van még más is. A Sony egy nagyon kúl virtuális teret is bíztosít, ahol el lehet ténferegni, ha éppen nincs jobb dolga az embernek. A kikötőre néző penthouse nagyon kiütött, vagy fogalmaznák inkább úgy, hogy érzékeny pontomon érintett. Szeretek vitorlázni, és csorog a nyálam egy olyan kilátásért. Csevegni lehet, trailereket nézni, meg gagyi játékokat nyomogatni. Jópofi. Lehetne jobb is, pld valahol rádiót hallgatni, vagy a teátrum lehetne több is mint egy darab rövid tréler. A Sony pld reklámozhatna itt, ha már fenn kell tartani a szervereket.
 
Van Boinc-hoz hasonló alkalmazás is, amivel feláldozhatjuk a processzor üres idejét a tudomány oltárán. Sajna azonban ez szarul van előadva. Ugyanis nem a háttérben fut, hanem külön el kell indítni, mást meg közbe nem lehet csinálni. Ezzel ki is lett ütve az értelme, mert azért a processzoridőért kár egy 180 wattos rendszert futtatni otthon. Nem baj, ha lesz Linux, lesz Boinc is.
 
Összvissz eddig elégedett vagyok, noha lesz még hajtépkedés mikor második kontrollert kell megvenni, vagy egy új játék kell.
 

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft windows linux sony ps3 xbox nintendo wii boinc

A bejegyzés trackback címe:

https://technocracy.blog.hu/api/trackback/id/tr11479372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása